Headerbild

Hittaut

LETA CHECKPOINTS OCH UPPTÄCK DIN NÄRMILJÖ MED HITTAUT

Sen 2008 har Hittaut lockat tusentals deltagare att ta sig ut och leta checkpoints. Ta med kartan på promenaden, cykelturen eller löprundan så aktiverar du både kropp och knopp och kanske upptäcker några nya platser. Vid varje checkpoint finns en bokstavskod som du kan registrera på ditt konto, med chans att vinna fina priser. Alla kan delta utifrån sina förutsättningar, dygnet runt under säsongen som vanligtvis sträcker sig från maj till oktober. Hittaut finns även som friskvårdsprojekt för företag och skolor. 

I Avesta startade vi förra året och det blev en verklig succé. Häng på du också!

29 APRIL 2023 STARTAR VI SÄSONG 3 I AVESTA

Per Sundberg och Rolf Rickmo

Per Sundberg och Rolf Rickmo startklara för säsong ttre av Hittaut.

Per Sundberg och Rolf Rickmo var mycket flitiga Hittautare förra säsongen. Nu är de laddade igen. Lite inbördes "rivalitet" är en krydda för dem båda. Per åker mycket skidor och cykel och har ett stort idrottsintresse. Rolf är tidigare hockeyspelare på hög nivå och numera ordförande i Dalarnas Ishockeyförbund.

Som ung var Per en duktig skidåkare i Hofors. Numera är det mycket längdåkning och cykling för hans del. Det har varit mest landsvägscykling, men nu också MTB. För Rolfs del har det handlat mest om bollsporter, framförallt ishockey. Han hade tänkt sig motionsorientering då hockeykarriären var över, men lederna hade tagit för mycket stryk så efter operationer är det nu promenader som står till buds och då passar Hittaut utmärkt. Han har en bra coach i fru Monica som skördade stora framgångar under flicknamnet Rudh.

Lite inbördes "rivalitet" är en krydda för dem båda och det peppar även andra i deras bekantskapskrets.

Förra året när Per fick kartan i brevlådan drog han genast ut och sökte lyckan i Lillsjötrakten. Han trodde nog att orienteringskunnandet var bättre än det visade sig. Han tog sig dock rejält under säsongen.

Som sagt nu är båda i startgroparna för säsong två. Hoppas dom lockar med sig flera!

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in