Headerbild

Linda med i Joggs UltraIntervall

2012-11-18 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Linda Eriksson, vår långdistanstjej från Fagersta, var i lördags med på en helt otrolig tävling. Om undertecknad förstått allt rätt var det jogg.se som ordnade "tävlingen" och det gällde att springa så många milar som möjligt, Linda klarade 6 stycken! Oav

Här följer Lindas egna ord om bedriften:

Starten gick 00:00 på natten. Jag drog ut tillsammans med två riktiga gentlemän, Kenneth och Fredrik. Första milen kändes rätt bra, hade förstås känningar i min vrist men det var ändå under kontroll. En lugn mil där man funderade hur länge det skulle kännas så lätt :)

Intervall nr. 2 gick 03:00. Vi gjorde vårt bästa för att hitta så flacka banor som möjligt, vilket var lättare sagt än gjort.

Till intervall nr. 3 fick vi sällskap av Åsa (Bergman) och Senad. Det blev en vändbana, 5 km åt ena hållet, och 5 km tillbaka.

4:e intervallen kände jag att jag behövde springa själv. Ett tuff intervall både mentalt och fysiskt för min del. Kroppen började säga ifrån mer och mer. Dags att koppla på pannbenet. Det blev 4 varv runt sjön Eskiln.

Lagomt till intervall nr. 5 kom Fagersta Posten. Reportern var mäkta imponerad över konceptet, som han aldrig tidigare hört talas om. Kul att de belyser löpningen i tidningen!

Femte milen var vi fem glada löpare som drog iväg på. Senad avstod men istället hakade Kenneths fru Mia med.

Här började det bli tungt för min del, så jag beslöt mig för att även köra 6:e intervallen själv. Den absolut tyngsta milen då jag även hade kramp i magen, troligen pga lunchen som intagits en dryg timma tidigare.

 

Det blev till slut 6 mil för mig, sen fick jag kasta in handduken. Magproblemen och min stukade vrist satte stopp för fortsatt tävlan. Men jag är ändå jätte nöjd!

 

Det svåraste med UI var att hinna vila, och att få i sig lättsmält men energirik näring. Något jag får ta med mig och dra lärdom av till nästa UI tävling.

Ett stort TACK till Lalla som var så snäll och hjälpte mig att tejpa foten!

Hade nog inte klarat 6 mil utan din fenomenala tejpning!

Och TACK alla som följde mig via fb och jogg och peppade.

Jag kom till slut på placering 14 av 65 löpare i motionsklassen. Blev "nerpetad" från tävlingsklassen eftersom jag bröt vid 6 mil.

Länk till resultaten

 

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in