Headerbild

Daladubbeln - Bra sprunget av våra ungdomar!

2012-10-10 i Nyheter / Egna nyheter / Egna nyheter

Prenumerera via:

RSS

Våra ungdomar skötte sig alldeles utmärkt på helgens Daladubbeln. Nu med ett litet reportage och med lite bilder. Kommentera gärna dina upplevelser. Det kommer fler bilder.

I ett hyfsat men riktigt kyligt väder avgjordes Daladubbeln 2012 i Kniva strax söder om Falun. Lördagen bjöd på sol medan söndagen mest var mulen med inslag av regn men humöret var riktigt glatt ändå. Redan på parkering på ängen innan tävlingen började man fundera om bilen verkligen skulle komma loss på eftermiddagen. Ingen drömplats för en ny bil. Sedan bar det iväg till TC och väl där bestämde vi oss att något vindskydd sätter vi inte upp då vi ville sitta centralt på upploppet och vindskydden var placerade långt bort. Ganska omgående förstod man varför arrangören rekommenderade gummistövlar då TC i princip var en enda stor äng med lervälling.

 

Det som från början skulle vara 6 ½ patrull blev till slut 6 ½ ½ AOK patruller då sent anmälde Gustav A också kom till start i H17-20 på lördagen. I H17-20 var vi representerade med 3 lag, D16 1 lag, D14 1 lag, D12 2 lag och i D10 1 lag. Vi är väldigt bra representerade på flicksidan och på ungdomssidan är det jämnt fördelat även om vi sprang H klass.

 

Utöver detta hade vi några starter i de öppna klasserna och här var Anja och Hedda riktigt flitiga som startade både lördag och söndag i inskolning med Ida och Hansi som uppföljare respektive dagar. På lördagen gjorde även undertecknad (Hansi) ett riktigt bra lopp i Ö5 och slutade 4:a innan det vara dags att ta på sig ledarrollen resterade del av helgen.

 

Tillbaka till ungdomarna och först D10. Här gjorde Tilda och Clara debut i tävlingsklass och jag tror det bara var första men inte sista gången. Det lät som de hade det riktigt roligt i skogen och inte ens den förlorade kartan som blivit tagen av ett annat lag i stafetten ställde till det för debutanterna.

I D12 så sprang Hanna med en tjej från Kil och de såg också ut att trivas i dalaskogen. Löparpoolen är ett lätt sätt att hitta en medlöpare när vi är ojämnt antal om man vill springa Daladubbeln. Här hade vi även Tindra och Julia som gjorde två riktigt bra lopp och slutade på 20:e plats av 107 lag.

I D14 sprang Cornelia och Frida och i D16 Amanda och Emma och gjorde två jämna insatser. Från 14 och uppåt så är det riktigt tufft på söndagen då det är ultralång distans som gäller men samtidigt är det två som peppar varandra när löptiden överskrider 1,5 h. Jag antar att det finns vätskedepåer i skogen för de som behöver.

Slutliggen H17-20 där vi som sagt hade tre patruller och Gustav gjorde ett bra lopp på lördagen för att sedan inte komma till start på söndagen. Varför vet jag inte. Här är det ju extra tufft för Erika och Lovisa då de ställs mot killar och markanta ökade banlängder men de kämpade på och det gjordes starka insatser av alla även om vissa var helt slutkörda efter söndagens lopp.

 

Mellan tävlingarna var vi förpassade till lugnetgymnasiet och ett klassrum där. Här var det 13 stycken av oss som sov över. Här lektes det hejvilt i korridorerna och diverse lekar avlöste varandra. Vi lite större tog det lite lugnare och lekte eller snarare spelade på våra telefoner när vi inte övervakade ungdomarna. Bra mat och frukost bjöds det på även om det ändå gick åt mängder av godis, dricka och chips som även fanns att tillgå på rummet. Klockan 22:00 var det svart på rummet och 07:00 var det dags för städning och fortsatta äventyr och bestyr med förklädnader.  

 

Kommentera gärna era upplevelser och annat från helgen.

 

Tack till ledare, föräldrar, ungdomar och barn som gjorde helgen till en riktig orienteringsfest.  

 

Allt om Daladubbeln http://daladubbeln.se/

 

Bilder från sepro. http://sepro.se/foto/ol-2012/index.htm

 

Först lite bilder från lördagens stafett.

121013_DD_Björn

Björn på väg ut på första sträckan.

121013_DD_Cornelia

Cornelia spurtar mot målet.

121013_DD_Erika

Erika på upploppet.

121013_DD_Frida

Frida på väg mot mål. Här kan man även se delar av den lervälling som det var rikligt av.

121013_DD_Julia

Julia på väg ut på sista sträckan.

121013_DD_Lovisa

Lovisa tar laget i mål på stafetten.

121013_DD_Start

Så här såg starten ut på lördagen.

121013_DD_Viktor

Viktor fokuserar på kartan.

121014_DD_AmandaEmma

Emma och Amanda på väg mot mål på patrulltävlingen.

121014_DD_ClaraTilda

Clara och Tilda gjorde debut i klass och gjorde det riktigt bra. Inte ens att något annat lag hade tagit deras karta på lördagen vid växlingen förstörde och efter viss fördröjningen var allt igång igen.

121014_DD_Grupp

Stora delas av truppen även om några tyvärr redan hade hunnit iväg till start när gruppfotot togs.

121014_DD_Hanna

Hanna och Linn från Kil på väg mot mål.

121014_DD_JuliaTindra

Tindra och Julia sprintar mot målet.

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in