Headerbild

Camp Molloy kommer tillbaka - pressvisning vid Tråbacken idag 14:00

2012-04-01 i Nyheter / Egna nyheter / Egna nyheter

Prenumerera via:

RSS

Ja, det är precis som rubriken förtäljer dags för ytterligare en omgång av den populära äventyrsserien som tidigare spelades in i Australien. Nu har man vänt blickarna mot trakterna mellan Avesta och Norberg. Det är den hårdföra naturen med gamla gruvor,

Gunde Svan och Agneta Sjödin, det gamla strävsamma programledarparet, var snabba att tacka ja då frågan att leda det hela kom.
Den enda betänklighet Gunde hade var att han vid en skidtävling i Brovallen för ca 40 år sedan blev så pass förfördelad att mamma Gunnel hävde ur sig att man aldrig skulle komma tillbaka till dessa breddgrader igen.
Agneta har aldrig några betänkligheter om det handlar om att få tid i bildrutan så där behövdes det inte någon övertalning.

120401campmolloy
Här är två av deltagarna vid någon av de tidigare upplagorna

Camp Molloy var och blir även nu en äventyrstävling med kartan i en nyckelposition. Man har från det tyska produktionsbolaget Lipra Atsröf i högsta hemlighet hört sig för om att få använda klubbens kartor.

Upplägget blir ungefär som tidigare och kulturhistorian som finns i dessa trkter kommer att lyftas fram. Bli inte förvånade om deltagarna kommer att tillverka mässing på 1600-talsvis i det nedlagdaBjurfors mässingsbruk.
120401högmosse
Den ödsliga Bredmossen kommer att spela en central roll i programmet

I varje avsnitt kommer en deltagare att utses till veckans loser och får då tillbringa en natt i fågelskådarkojan på mossen. 

120401wassberg
Thomas Wassberg den gamle skäggige kämpen kommer till Tråbacken på söndagen

Vad trodde du Thomas, då man först kontaktade dig?

- Jag trodde nog ändå att det var ett skämt. Jag frågade om man inte trodde mitt bäst-före-datum gade gått ut. Dom sa ett ett sånt skägg får man leta efter och då dom hittade mitt så var letandet över!

110130leifm2
Leif Markfjärd blir med

Även klubbens egen skidåkare Leif Markfjärd blir med. Han är ju mosspecialist och betalar faktiskt en statlig slitageavgift till Naturvårdsverket. Ömossen och Bredmossen är platser där han gjort större skada än den tidigare så hatade torvhanteringen. 100422uträningmotionsol
Tom Hansen har självklart tackat ja

Att Tom Hansen skulle bli en av de lokala deltagarna stod klart redan från början. Tom är en ödmjuk kille, precis en sån man vill ha med, som motvikt mot alla dessa som gärna går över ett och annat lik för att lyckas.

Hur känns det Tom?

- Ja vad ska man säga. Jag har känt till det ett tag och redan dragit igång hårdträningen. Till slutet av maj då det hela drar igång är jag oslagbar.

120401samuelowen
Samuel Owen den gamle uppfinnaren håller ett vakande öga över deltagarna

I Häste huserade Samuel Owen, den brittiske uppfinnaren som är något av propellerns fader. Tildet vackra Häste kommer deltagarn att komma vad det lider.

Det är också helt klart att den AOK-producerade åttitalsrullen "Jakten på mossbögen" gjort sitt till för att skapa popularitet för området.

Stefan Nyberg, Avesta OKs ordförande fick frågan vad det här kommer att betyda för orten och orienteringen?

- Bara positivt! Hoppas det blir knökfullt uppe vid klubbstugan idag då hela konceptet släpps som en tidig påsksmäll.

Tråbacken 14:00 idag alltså.

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in