Headerbild

Anmälan till EOC i Furudal o Falun 17-20 maj senast idag 15/4

2012-03-27 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Nu är det hög tid att anmäla till EOC-tävlingarna 17-20, publiktävlingar i samband med EM. Deltagarantalet är begränsat till 5000 (4880 anmälda 12/4), men det är nog ändå ingen riktig panik läs vidare under läs mer. Det är en 4-dagars tävling som räknas s

Snart 5 000 i 4-dagars/Soon 5 000 in EOC Tour

(English summary below) Påsken är i dubbel bemärkelse en högtid för tävlingsledarna för 4-dagars under EM i Dalarna. Agne Nyberg, Kerstin Eriksson, Elisabeth Johansson och Marie Rapp följer mellan äggen, lösgodiset och laxen med spänning och förtjusningen utvecklingen av antalet anmälda på Eventor.

Någon av de närmaste dagarna når 4-dagars maxtaket 5 000 deltagare om nuvarande inflöde av anmälningar står sig. Intresset för tävlingarna 17-20 maj i Skattungbyn och på Lugnet i Falun överträffar alla förväntningar.

Nio timmar direktsändning i SVT och en fullskalig produktion i Radiosporten har knappast hjälpt till att kyla ner intresset för dalatävlingarna som arrangeras av IFK Mora och OK Kåre. Tävlingsledarna för 4-dagars har en angenäm sits, men ser samtidigt vissa bekymmer.

Varför ett deltagartak?
Maxtaket bygger på att vi vill garantera tävlingar av hög kvalitet, och av hänsyn till markägare och övriga intressenter. Vi som orienterare vill förstås att alla som vill springa ska kunna springa. Samtidigt måste vi ta hänsyn till omgivande faktorer. Vi måste också beakta praktiska frågor som till exempel om parkeringar och duschkapacitet räcker till. Är vi orienterarna redo att köa för att få duscha? Med många löpare får man kanske förvänta sig viss kötid och platsbrist. Frågan vi ställt oss är om man åker till Dalarna för att delta i kul orientering, se världseliten i aktion och uppleva folkfesten och acceptera viss trängsel. Eller om man kommer hit för att kräva tipptopp service.

Så 5 000 på Eventor, då stoppar ni anmälan?
Vi har snart 5 000 deltagare i 4-dagars men det betyder inte att vi har 5 000 startande på respektive etapp. Här finns det luft i systemet som vi nu vill utnyttja för att ge så många som möjligt chans att springa 4-dagars.

Betyder det att jag kan anmäla mig även om det står 5 000 på Eventor?
Ja. Skicka in din anmälan. Vi kommer att noggrant följa flödet av inkommande anmälningar och fortlöpande stämma av anmälningsläget etapp för etapp. Vår ambition är att alla som vill också ska få tävla i 4-dagars. Kanske får du räkna med lite köer och trängsel. Men så länge vår anmälan är öppen på Eventor fungerar det att anmäla sig till hela 4-dagars eller enskilda etapper.

Något annat tips?
Vi erbjuder också anmälan på plats på Arenan i öppen motion. Där finns inga restriktioner i dagsläget. Och har du en kikare så ta med den. Både i Skattungbyn och på Lugnet kan du följa världselitens framfart på långt håll när inte TV-bilderna visas på storbildsskärmen på Arenan.

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in