Headerbild

Banläggaren på natt-DM, Lalla Dickfors har ordet

2011-08-28 i Nyheter / Egna nyheter / Egna nyheter

Prenumerera via:

RSS

Hemsidan har fått en pratstund med Lalla Dickfors som är banläggare till fredagens natt-DM. Läs om hans funderingar kring nattorientering. Du hittar mera om tävlingarna under egen rubrik till vänster på hemsidan.

Årets natt-DM avgörs i ett mycket snabbsprunget hedområde. Nästan ingen kupering och ett rikt nät av ledstänger. Upplagt för nattpropaganda alltså. Vi ska ta reda på hur Lalla har tänkt då han tagit sig an uppgiften och vad han har att säga om nattorientering överhuvudtaget.

Vad hade du för tankar?

- Att löparna ska ha mycket att göra, alltså vara fullt sysselsatta under loppet. Området är ju så snabblöpt så det gäller att lura in dem i ett högt tempo och PANG så måste du vara fokuserad. Grymt lätt, men svårt!

Vad tycker du egentligen om nattorientering?

- Det är den absolut häftigaste av orienteringens former. Lite pirrande kittlnde känsla i mörkret. Jag känner själv att jag orienterar bättre på natten för man måste vara mer fokuserad. Det gäller att hela tiden ha full kontroll.

Hur tycker du utvecklingen av nattorientering är, är man på rätt väg?

- Här är jag väldigt kritisk! Nattorientering har blivit dagorientering på natten. Jag tycker nattorientering ska vara speciell där du sågar dig fram i terrängen med olika vägval, inte bara rakt på som på dagen. Detta gör att man inte lockar till sig nya nattorienterare.

Jag hörde att du gjorde PR för natt-DM vid DM-tävlingarna i Borlänge i helgen.

- Jag sade till flera att natt-DM är det perfekta tillfället för vem som helst att prova nattorientering för första gången! Ta chansen till en härligt pirrande upplevelse. Det finns inget som är så härligt som eftersnacket då pirret är borta och bara känslan av upplevelsen finns kvar.

Hoppas dina banor får ett bra mottagande på fredag.

- Det ska bli spännande!

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in