Headerbild

Nu är SM-premiären avslutad

2011-04-15 i Nyheter / Egna nyheter / Egna nyheter

Prenumerera via:

RSS

SM-helgen avslutades med sprintfinalerna på söndagen Vi hade Viktor Lundén och Gustav Andersson på plats. Vi hade inte för stora förväntningar på dem, men det blev säkert nyttigt att komma ut i "världen" för att se och lära. På sprintfinalen blev Viktor 1

SM-sidan

 

Sprintkvalet lördag
SM-tävlingarna fortsatte idag med sprint-kval.  Viktor blev 21:a i sitt heat och Gustav 29:e, det innebär att de imorgon får springa "C- och D-final".

Natten
På natten var Viktor trettonde man i H18E2. Han var 18 minuter efter och verkar ha gjort ett jämnt lopp med ett par missar som kan utläsas ur winsplit. Gustav står som felstämplad efter tredje kontrollen, vi får väl höra vad som hände.
Noterbart är den otroligt snabba terrängen. I H21 vann Oleksandr Kratov OK Orion den 14,8 km långa banan på 1.10. En kilometertid på fantastiska 4.45!!

Idag lördag vid 14-tiden drar sprintkvalet igång. Det går att följa live via SM-länken med såväl speakerljud som liveresultat. Finalerna går i morgon.

Om helgen
En väldigt tidig SM-tävling kan tyckas då säkert många inte alls kommit igång ordentligt efter den snörika vintern. Deltagarantalet i SM-klasserna är 100 därför har extra klasser gjorts i några ålderskategorier vilka kallas för E2 , våra grabbar deltar i H18 E2.

Som sagt, väldigt tidig SM-premiär, ny klass och en terrängtyp som är väldigt speciell. Det måste bli lite av "se och lär" den här helgen. 

Tips till natten: Se till att vara med på kartan hela vägen, och gör som ni tänkt, inget "fusk"! Inga spontana geningar osv. När man bommar på Gotland kan det ta väldigt lång tid att hitta rätt igen. Ofta platt o diffust. Kanske Gotlandsexperten Sandvik har nåt bra tips till grabbarna?

Sprinten: Går i stadsmiljö. Bara att bränna! Kom ihåg att ringmuren är svårpasserad! 

Ett stort lycka till grabbar, på tisdag vill vi se kartorna i Tråbacken!

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in