Headerbild

En märkesdag för orienteringen - en käftsmäll för Sportident

2011-04-01 i Nyheter / Egna nyheter / Egna nyheter

Prenumerera via:

RSS

Idag släpps en efterlängtad nyhet som kommer att förenkla och förbilliga för orienteraren men är en ren provaktion mot det elektroniska stämpelsystemet Sportident.

Det hela går ut på att helt enkelt göra ditt högra pekfinger "intelligent". Du tar helt enkelt en stämpeldyna (för violett stämpelfärg) och gör ett fingeravtryck av ovan nämnda finger. Du skickar sedan in det till Svenska orienteringsförbundet för registrering. Då du får svar från dem är det sedan bara att köra. Fingret fungerar då som sportidentpinnen idag. Billigare och enklare för orienteraren, men naturligtvis till förtret för Sportident.
Redan i kväll provas systemet på Nattinatta på Gotland och Hjortnatta i Västergötland. Orienterarna i dessa distrikt har provregistrerat sig  och är alltså fingerfärdiga! 


Sportidentpinnen som numera är ett minne blott


Lena Larsson Sala som är ordförande i Svenska orienteringsförbundet gläds åt nyheten även för egen del eftersom hon vid ett flertal tillfällen fått vända hem efter glömd pinne till maken Görans förtret.
Naturligtvis gläds hon också som förbundsordförande och tror att detta kan vara ett viktigt argument vid nyrekrytering. 

Den kände kriminologen Leif GW Persson är förvånad att det tagit så lång tid för orienteringen att komma på detta som varit känt länge inom kriminologkretsar.
- De e vel helt enkelt så att årienterarna e ett konservativt slekte så det tar vel tid att slå igenom i en så trög rörelse.
- De kenns också bra att såna gynnare som sportident inte lengre kan ta ut såna oskeliga summer för teknik som vi känt till länge.
På en direkt fråga nämner han också att det här troligen blir startsignalen för hans eget skärmletande.
- Jag som e van å leta spår på de mest knepiga stellen borde vel passa för en sån sport!

Hemsidan ser med spänning fram mot resultaten på Gotland och i Västergötland i kväll.

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in