Headerbild

Steffe i särklass i Liljansberg

2010-09-24 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Steffe Nyberg utklassade alla sina konkurrenter på Dalaportens tävlin i Liljansberg på lördagen. Även i övrigt gjordes det fina insatser av många AOK:are i den tuffa tävlingen.

Tävlingen missgynnnades av ett väder som vi inte varit vana på tävlingar på ett bra tag. 7-8 grader varmt (kallt) och ibland ett ganska ihållande regn. Dalaporten ska dock ha en stor eloge för inramningen av tävlingen. Många arrangörer genomför tävlingar som är så pass torftiga att de näppeligen lockar till större deltagande i framtiden.

Steffe tog som sagt en riktig storseger i H50. marginalen blev fyra minuter och konkurrensen var hård. Ett genomgående mycket bra lopp med ledning från tredje kontrollen till mål. En intressant iakttagelse var att de som var topp 3 vid kontroll 5 samtliga missade rejält på sexan! Intressant, varför?

Klubben fick en till seger även om den inte blev lika ärofylld. Johan Wanner H35M även om konkurrensen bara var en saladeltagare, men vem minns detta då historien ska skrivas.

Dalacupklasserna

I dagens deltävling nådde Amanda Daniels D14 klubbens bästa placering. Hon var tolva (tia av dalalöparna). Amanda har verkligen stabiliserat sig under hösten.  
Erika Mickelson D16 14 (10). Erika trivdes inte alls i den, som hon tyckte, steniga terrängen. 
I H16 var Viktor Lundén bäst 14 (3). Viktor hade en förkylningsvecka bakom sig. Ändå visar resultatet det underliga att då Viktor borde blivit trött efter ca en halvtimme gjorde han en kanonavslutning. Loppet hade verkligen två ansikten. Gustav Andersson var 21 (8).

Övriga ungdomsklasser

Cornelia Lundén D12 var femma och detta var nog hennes absolut bästa lopp hittills. Nio tjejer i klassen. Bra Cornelia!

D10 är en mycket intressant klass med AOK:ögon. Tindra Jenström trea, Julia Wanner femma, Emma Hansen åtta och Nicki Hedenlund nia. Detta trots att Hanna Daniels och Linnea Holm saknades denna dag. Endast Tindra, Emma och Hanna blir "överåriga" nästa år.

U-klasser

I U1 hade vi framtidsnamnen Liv Norberg, Polly Hedenlund och Arvid Hedenlund.

Vuxenframgångar

Leif Markfjärd H45 gjorde ett riktigt bra lopp som åtta bara sex minuter efter. Thom Sandvik var åtta i H55. Sussie Lindh D40 var tia. Du bommar sällan Sussie. Satsa lite hårdare. Gå lite mera på chans  Sussie!

Blandad kompott

Vi hade två deltagare i H21 denna dag. Hansi Kraus och Kristoffer Markfjärd (som flyttats upp från H20). Båda gav upp, men Kristoffer hängde med långt fram i loppet och gjorde det riktigt bra. Kämpa på Kristoffer och fortsätt utvecklas Hansi.

Björn Markfjärd gjorde ett tappert lopp i H18. Kör på Björn, häng med på löpträningen under hösten och vintern ska du se att det här blir riktigt bra!

I D35 hade vi Malin Wanner och Camilla Holm. Stor eloge för ert kämpande. Kul att ni hamnar i riktiga klassen när barnen blivit "flygfärdiga".

Mattias Johansson H40 uppsakattade sina två bommar till fem resp 10 minuter. Bra självbild Mattias. Det var precis som de var enligt winsplits. Du orienterar annars stabilt och bra. Nästa år kommer topplaceringarna.

Birger Ivarsson H50 gjorde tävlingscomeback efter många herrans år. Birger bor i Östanbyn så vägen till tävlingen var inte så lång. Ändå var det första gången han var i Liljansberg. Ett riktigt bra lopp Birger. Kul att du kommit till oss!

Öppna klasser

Mamma Victoria Hedenlund orienterar riktigt bra. Tvåa i Ö2.

I Ö4 hade vi Elisabeth Assarsson och Robin Andersson. Assar var bäst men båda skötte sig utmärkt. Assar sprang först som uppföljare åt Liv. Strongt!

I Ö7 hade vi fyra deltagare. Här var Jesper Söderlund raskast av de våra.

Extra eloge

Familjen Hedenlund vill jag gärna ge en extra eloge. Tre barn sprang. Pappa Harald var uppföljare åt Arvid. Osäker om mamma Victoria också var ute och följde upp, men hon sprang åtminstone själv och gjorde det riktigt bra.

Även i övrigt slås man av tapperheten och bristen på sura miner i AOK-vindskyddet trots att de yttre betingelserna inte var särskilt lockande.
Orientering är något som körs oavsett väder och då är det bara att gilla läget!

Veckans AOK:are

Det får nog bli Elisabeth Assarsson och Stefan Nyberg. Assar för sitt dubbeljobb på lördagen. Dels som uppföljare åt dottern och sedan ut igen. Steffe för den överlägsna segern.
Framförallt för dessa tillsammans för jag tror de varit allra ivrigast med målarpenslarna i Tråbacken i veckan!!

På måndag målar vi förresten igen. Hoppas på ännu mer folk i Tråbacken då.

Kommentera gärna artikeln med dina upplevelser och sådant jag kanske misstolkat. Rätta gärna och lägg till!

 

 

 

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in