3-dagars Dalarna med DM-sprint som höjdpunkt!

2010-07-22 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Nu är Stora Tuna/Domnarvets tävlingar i anslutning till student VM avslutade och det var Avesta OK löpare alla tre dagarna. Sussies DM brons i sprinten måste ses som den största framgången.

Tisdagen bjöd på långdistans i Gyllbergen utanför Borlänge och här gjorde Thom Sandvik en bra insats och slutade 6:a i H55. Övriga AOK löpare fick slita desto mer och Mattias Johansson slutade på en 15:e plats i Ö9 och Marcus Johnsson "missade några kontroller" i Ö5 och blev oplacerad. Vad jag hörde så påminde terrängen om Jukola så det var säkert riktigt svårt i skogen.

Onsdagen
måste väl ses som höjdpunkten av tävlingarna då det var en statssprint i Borlänge vid Gammelgården som också var DM för Dalarna. I och med att det var en öppen tävling så är placeringen inte samma som den i DM men jag ska försöka mig på en sammanfattning.

Sprint i stadsterräng bjuder på mycket vägvalsorientering och det är riktigt rolig orientering. Riktigt fina placeringar fick vi också där Sussie Lindh tog en 3:e plats och DM brons i D40.

I H16 gjorde Viktor Lundén det också riktigt bra och slutade 6:a och DM 4:a. Lite tyngre gick det för Gustav Andersson som mellan kontroll 15 och 16 tappade kartan och med bara en plastficka är det svårt att orientera. Han är säkert ute efter revansch på 5-dagars.

I H55 hade Bo-Göran Karlsson och Thom Sandvik en stenhård kamp där sekunderna till slut var på Bo-Görans sida.

I H21 var det flera VM löpare på startlinjen som sprang riktigt fort men sist blev jag i alla fall inte och födelsedagen firades med att ta hem spurtguldet bland AOK löparna.

I H35 sprang Johan Wanner in på en 5:e plats som han inte alls var nöjd med.

I D16 gjorde Erika Mickelson en bra insats i ett tufft startfält precis som Cornelia Lundén i D12.

I U1 så sprang framtidshoppen Lucas Wanner och Anja Mickelson med Malin Wanner som uppföljare på ett finfint sätt.

Avesta OK resultaten och spurten från WinSplits Pro nedan.

DM-Srint 2010

Spurt

Torsdagen bjöd på medeldistans i Gustafs och här gjorde återigen Thom Sandvik en en bra insats och slutade 4:a i H55. Samma placering tog Johan Wanner i H35. Bo-Göran Karlsson hade en riktigt bra placering på gång i Ö5 men kontroll 6 var inte registrerad så tyvärr blev det ingen 2:a plats.

I Öppen VM Herr stod kampen mellan Mattias Johansson och undertecknad. Tyvärr för Mattias som var 45 minuter snabbare idag så får man inte hoppa över en kontroll så i mål blev placeringarna omvända. Idag var jag verkligen sist in för när jag stämplat ut så hörde jag att nu kan vi ta in kontrollerna. Inget bra genrep inför 2-dagars i Örebro.