Headerbild

Harry Quist har lämnat oss

2010-04-30 i Nyheter / Egna nyheter / Egna nyheter

Prenumerera via:

RSS

Vi har nåtts av budet att den verklige AOK:nestorn Harry Quist avled i söndags. Han har med Hasse Watters benägna hjälp varit med oss i verksamheten ända in på vårkanten trots en ålder av 94 år.

Harry är en verklig legend inom klubben. Han var banläggare på Avestapropagandan fram t o m 1965. Efter det var det blev Harry mest känd som bastubadare i Tråbacken. På den tiden hade vi smågrabbar stor respekt för Harry. Vi vanliga dödliga satt på bänkarna i omklädningsrummet utom Harry som hade stol, Harrys stol. Med åren försvann Harry mer och mer från verksamheten.

I samband med nystarten och återinvigningen av motionsanläggningen bjöds Harry med fru Kerstin in och kom därmed med igen. För ett par år sedan avled Kerstin och efter det har Hasse Watter sett till att Harry inte missat många bastukvällar på torsdagarna.

Harrys syn var dålig och sorgen efter Kerstin var naturligtvis svår, men intellektet och kroppen var det inga fel på. För bara några veckor sedan var han fullt med i debatten i bastun.

Som yngre var Harry en bra 1500 meterslöpare i skuggan av Gunder Hägg och Arne Andersson. I Uddevalla härjade han då och jag tror ekordet var ca 3.55.

Teckna gärna några egna kommenatrer om Harry under den här artikeln.

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in