Headerbild

Motionsorienteringsdax igen 25/8

2010-04-23 i Nyheter / Egna nyheter / Egna nyheter

Prenumerera via:

RSS

Nu finns resultaten och sträcktiderna för kvällens motions-ol under läs mer.

Arrangemanget 25 augusti

30 deltagare blev det på onsdagens Motionsorientering i Bjurfors. Team Mattias Johansson, Marcus Johnsson och Hansi Kraus var värdar för arrangemanget. Tack till Lars Lundén som hjälpte oss med sportidentsystemet. Sören Wedberg, Lalla Dickfors, Sussie Björkman och Stefan Nyberg var kvällens segrare. Mats Lundberg sprang utan pinne och hade nog givit Stefan en riktigt fajt om segern.

Klasserna innebär Öppen 1 = Lätt kort, Öppen 2 = Lätt lång, Öppen 3 = Svår kort, Öppen 4 = Svår lång.

Resultat Motions-ol 100825.html

Sträcktider Motions-ol 100825.html

Det var riktigt roligt att det kom så mycket folk även fast vädret inte var det bästa men solen lyste i alla fall emellanåt. Nu har vi lärt oss lite hur det går till runt omkring en tävling och inte bara hur det är att irra runt i skogen. Tack för en trevlig eftermiddag/kväll. 

 

Arrangemanget 16 juni

23 deltagare blev det på onsdagens Motionsorientering i Risbyn. Fam Lundén; Johansson och Ståhl var värdar för arrangemanget. Marie Hedström, Erik Johansson och Mattias Johansson var kvällens segrare.

Resultat Motions-ol Risbyn.html

Sträcktider Motions-ol Risbyn.html

Det finns lite konstigheter i sträcktiderna, men de är inte något att bry sig om. Arrangemanget hade äran att ha Svenska Orienteringsförbundets nytillträdde ordförande Lena Larsson Sala på plats. Även hon verkade trivas.

Arrangemanget 2 juni

Denna motionsorientering blev lite mer av den "gamla stilen". Vanlig träningsorientering utan sportident , men vi sätter ändå in den i samma serie.

Resultat

Bana 5,5 km (varvtider inom parentes): 1) Isak jakobsson Tibro 40.29 (22.42), 2) Ola Jernström DOL 44.18 (26.25), 3) Viktor Lundén AOK 48.30 (26.00), 4) Dan Hedblom DOL 50.31 (27.30), 5) Mikael Backlund DOL 51.10 (27.21), 6) Leif Markfjärd AOK 52.30 (30.15), 7) Mats Lundberg DOL 55.20 (31.41) 8) Mattias Johansson AOK 58.57 (32.30), 9) Marcus Johnsson AOK 1.03.26 (35.15), 10) Roland Warenius DOL 1.03.38 (37.30), 11) Johan Blixt AOK 1.44.40 (1.10.02)).

Bana 3,6 km: 1) Erik Johansson AOK 41.44, 2) Ulrika Backlund DOL 42.32, 3) Sussie Björkman DOL 46.11, 4) Lars Johansson AOK 56.17, 5) Anna Ericson AOK 1.14.58.

Bana 2,2 km: 1) Robin Andersson AOK 37.01, Mats Andersson AOK Utg.

Tävlingen gick vid endurobanan bortanför Gäddtjärnen. Lalla Dickfors hade strängat komprimerade banor på ett litet område. Han och Marina satte ut kontrollerna. Thomas N skötte tidtagbningen och Vidar Granath tar in kontrollerna.

På långa banan var det Tibro-Isak som visade upp sig med ett mycket raskt lopp. Här följde Ola Jernström närmast. AOK:s Viktor Lundén utvecklas ständigt och tar alla tillfällen att träna orientering, rätt medicin! Mattias Johansson och Marcus Johnsson gjorde riktigt bra lopp lite i skymundan. Ett hedersomnämnande till Johan Blixt som också gav sig i kast med långa banan utan att blinka. Jättekul Johan!

Erik Johansson vann mellanbanan. Han är i konvalescens från en ihållande lunginflammation. Ulrika Backlund, i vita strumpor, var närmast.

På korta vann Robin Andersson familjekampen.

En trevlig kväll som också inramades av lite motorknatter då två killar var ute och tränade på endurobanan. Myggen, alladeles nykläckt, var på sitt piggaste humör och gjorde sitt bästa för att föröda kvällen, men lycckades inte.

Arrangemanget 19 maj

Vårt tredje arrangemang av Motionsorientering blev återigen mycket lyckat. 36 deltagare mötte upp vid Motorstadion på tisdagkvällen.

På ingressbilden ser vi Camilla och Jonathan Holm i eftersnacket.

Klasserna innebär Öppen 1 = Lätt kort, Öppen 2 = Lätt lång, Öppen 3 = Svår kort, Öppen 4 = Svår lång.

Resultat Motionsorientering 20100519.html

Sträcktider Motionsorientering 20100519.html

Viktor Lundén genomförde en orienteringsdag för Åvestadals 9:or på dagen så därför tyckte vi att det skulle passa på att köra vidare med en Motionsorientering på kvällen eftersom det mesta av jobbet redan var gjort.

Några kontroller flyttades av Steffe på kvällen. Magnus Lundin gjorde det datamässiga förabetet innan han vågade sticka ut på en bana själv medan Thomas N fick ta över ruljangsen.

Kortalätt var Axelina Jonsson snabbast. Här gjorde lilla Liv Norberg en hjälteinsats på den ganska långa banan 2,8 km.

Långalätt hade vi en mycket glädjande come back. Johan Blixt, mest känd som hockeydomare, vann på en riktigt bra tid. Johan var med några år i Krylbo OK som grabb, men det var nog mer än 15 år sedan. Johan har två döttrar med på årets nybörjarkurs. Kul att han också gav sig själv chansen att vara med. Även Reino Lind och Ann Johansson ska harangeras för att de ställde upp på en så pass lång bana.

Kortasvår har blivit ett riktigt getingbo för tjejer/damer. Så blev det huvudsakligen den här gången också. Ing-Marie Back Hedemora vann klart, men sedan blev det riktigt jämnt. Suzzi Hammarin var också tillbaka på banan. Duktigt Suzzi! Jonathan Holm 12 år var trea och slog Robin Andersson med några sekunder. Här hade vi också glädjen att se ett Salapar på startlinjen. Sprid gärna till era klubbkamrater.

Slutligen Långasvår. Här var det hela 18 deltagare på den 5, 5 km långa banan. Hårt i toppen, Isak Jakobson vår Tibrovän var raskast. Micke Backlund DOL (inte hockeyspelarn, jo förresten med ett förflutet i Fors IK:s stolta lag) var 43 sekunder för sen. Arne Back Hedemora och Leif Markfjärd följde tätt efter. Mats Lundberg var fema och därmed sist i "elitklassen". Bland de övriga ger vi hedersomnämnanden till Emma Nyberg och hennes kille Erik Andersson som utan att tveka gav sig i kast med uppgiften och löste det bra

Vi kan konstatera att Motionsorientering har kommit för att stanna. Succé kanske är att ta för starka ord i munnen, men någonting ditåt är det ändå. Hoppas ännu flera möter upp så blir det ännu roligare. 

Onsdag 16 juni är nästa datum som gäller, men håll ögonen öppna för rätt som det är kanske det dyker upp något matnyttigt.


Leif Markfjärd har nog redan tankarna i Italien och Marcia Longa. Han färdades till och från tävlingen med rullskidor.


Maria Strömberg och Anna-Karin Lövgren pratar ut. Anna-Karin basar dessutom över SI-pinnarna. 







Arrangemanget 5 maj

Resultat Motionsorientering 20100505.html

Sträcktider Motionsorientering 20100505.html

Vår andra motionsorientering genomfördes ikväll onsdag, ca 30 personer deltog. Mestadels "etablerade" AOK-orienterare men också ett gäng ganska stort gäng färska orienterare. Deltagarna verkade i huvudsak nöjda med banläggningen och en hel del interna kamper utkämpades både i skogen och i eftersnacket! Nu användes också tält mm som skickats till oss, snygga och funktionella grejer. Nästa gång blir om 14 dagar vid motorbanan, hoppas lite grannklubbslöpare också blir med då. Att DOL:arna inte var på plats var förståeligt eftersom man förbereder helgens arrangemang.

Det var Fransson/Rudh/Lundgren/Wanner som var värdar för kvällens arrangemang. Det var roligt att se en hel del nya ansikten.

Kortalätt vanns av Ullis Daniels, kul att du var med. Här var lilla Liv Norberg tvåa.

Långalätt såg en rask Ann Johansson som vinnare (vad du kan). Här var Malin Andersson och Jonathan Holm trea.

Kortasvår har visat sig bli en mycket intressant bana på de här arrangemangen. Många hårda duster. Malin Wanner var allra värst, men här var det jämnt. Vi hittade bl a Emma Nybergs bror Mikael och pojkvän Erik. Här var också Mats Andersson med som så olyckligt bröt benet i höstas.

Långasvår slutligen saknade de riktiga essen. Fredrik Juhlin är en herre som överraskar gång på gång. Lite rutin, men en naturlig fallenhet för sporten. Mattias Johansson var tvåa och Hansi Kraus trea. Lite längre ner i listan hittar vi Marcus Johnsson med sambo Camilla Eklind, väldigt nya. Birger Ivarsson hittade tillbaka till OL-skogen efter ett kvartssekel.

Här är banorna

Den här banan är lättast och den kan du klara om du är alldeles "ny":
motion2lättkort.pdf

Den här banan är lätt, men lite längre:
motion2långlätt.pdf

För den som kan lite mera, men inte vill springa så långt:
motion2svårkort.pdf

Den längre och lite klurigare banan:
motion2svårlång.pdf

Lite bilder från arrangemanget. Under hela artikeln kan du gärna kommentera med dina upplevelser från kvällen.


Titti jobbar med datorn under överinseende av AOK:s mr SI Magnus Lundin. Birger Ivarsson anmäler sig efter ca ett kvarts sekels bortavaro från orienteringen!


Malin Andersson till vardags idrottslärare i Klockarskolan ställde upp och verkade trivas liksom Jonathan Holm.

Start Tom Hansen försöker slå i Johan Wanner en och annan sanning.

Motionsorientering
Ett nytt, kul och annorlunda sätt att löpträna/ motionera. Banor med varierande längd och svårighet, bl.a lätta nybörjarbanor. Vi använder senaste tekniken och lånar ut det material som behövs. Instruktörer finns på plats, några förkunskaper behövs inte. Sportident, ta med pinne om du har. Banor för alla!

Nu är det dags för motionsorientering i Avesta
Genom åren har orienteringsklubbarna kört träningsorienteringar. Skillnaden är att ”Motionsorientering” kommer att marknadsföras på bred front och ha ungefär samma upplägg runt om i landet. Det som också är annorlunda mot träningsorienteringarna är att det också ska finnas mycket lätta banor, både kortare och längre varianter. Tanken är att försöka locka nya målgrupper till en annorlunda motionsform och i förlängningen kanske ett än starkare intresse för sporten tänds. Vid varje tillfälle kommer modern teknik att användas för ”stämpling” vid kontrollerna vilket sedan ger möjlighet att se och jämföra sina vedermödor på nätet. Vid varje tillfälle kommer också några funktionärer att finnas på plats för att hjälpa alla till rätta.

Nästa arrangemang blir onsdag 16 juni (platsen ej bestämd). Start ca 17.30 – 19.00. Alla välkomna! Aktuell info finns även på www.avestaok.se

Sprid gärna vidare till alla du känner!

Hälsningar Stefan Nyberg Avesta OK

PS. Kika även in på www.motionsorientering.se

Arrangemanget 28 april

Resultat
Motionsol.html

Sträcktider
Motions ol sträck.html

Det blev en lyckad premiär vid Vattentornet på Nybyberget. Helena och Magnus Lundin, Anna-Karin Lövgren, Anna Ericson och Per Westman var premiärarrangörer. Lars Lundén hjälpte till med det datatekniska på tävlingsdagen då Magnus var bortrest. Vidar Granath satte ut och tog in kontrollerna.

Premiärvinnare blev Isak Jakobsson Tibro OK, Malin Wanner AOK, Magdalena Lindblom Högåkers OK (Västerbotten) och Jonathan Holm AOK.

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in