Headerbild

Martin Johansson debuterade i världscupen – i skidor

2010-01-12 i Nyheter / Egna nyheter / Egna nyheter

Prenumerera via:

RSS

Vilken debut han gjorde! 14 plats och näst bäste svensk bara sekunder bakom Södergren. Visst var det så att många stjärnor saknades men det var ändå gott om dem. Grönklitt-lägret stannade upp då Martin skulle åka, alla samlades runt TV:n, med mor o far på

Landslagsorienteraren Martin Johansson är inte bara en duktig orienterare. Han åker snabbt på skidor också. Till helgen gör han världscupdebut i estländska Otepää.
Martin Johansson kommer att tävla i lördagens 15-kilometerslopp i klassisk stil. SVT 1 sänder loppet med start klockan 13.30.

Längdskidåkningens förbundskapten Joakim Abrahamsson väljer att satsa på inte mindre än tre världscupdebutanter. Förutom Martin Johansson, som i skidor tävlar för IFK Mora SK, debuterar också Jens Eriksson, Dala-Floda IF, och Fredrik Jonsson, Hudiksvalls IF.
– Vi bygger för framtiden och i den framgångsrika föryngringsprocessen som längdlandslaget genomgår vill jag ge Martin, Jens och Fredrik chansen att mäta sina krafter mot världseliten. Det är en investering för framtiden, säger Joakim Abrahamsson till skidor.com.


Vann nyligen dubbelt
Under VM-stafetten i orientering i somras fick Martin Johansson, med två VM-brons i sprint på meritlistan, en pinne i benet och skadades allvarligt. Han var dock snabbt tillbaka i träning och han har på sistone visat bra form – i skidspåren. I slutet av 2009 tog han två fina skalper under skidtävlingar i Norge.

Kommentera artikeln!!


 

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in